torsdag den 11. august 2011

Krea-amning

Mit ammetæppe!





(Hvad er et "ammetæppe", spørger du, er det et tæppe, man bruger, når man ammer?! Nej - det er et tæppe, man har tid til at lave, fordi ens baby råæder så meget og så konstant!)

Jeg er en af de mødre, som med misundelse har set til, når andre lige lyn-ammede deres babyer og kunne overstå seancen på 5-10 minutter.

E! åd og åd og åd...!

I starten af forløbet kunne hun snildt spise i 30-35 minutter pr. bryst og skulle naturligvis spise fra begge sider ved hvert måltid, dvs. en samlet ammetid på over en time.

Når et nyt måltid så skulle påbegyndes hver 2.-3. time kan man ved hurtig hovedregning konstatere, at der gik flere dagtimer med at amme end med ikke at amme...!

Men når livet giver én citroner, skal man jo som bekendt... Hækle et tæppe!


Baby inspicerer arbejdet

Jeg fandt hurtigt ud af, at det var småuforsvarligt at strikke under amning. For det første kræver det mere bevægelse af begge hænder og desuden spidse pinde faretruende for tæt på babyhoveder.

Derfor hæklede jeg, og tæppet er stort set udelukkende hæklet under amning.

Det tog lige over 3 uger at hækle det.

Jep, så meget ammede jeg!


Tæppe og storspiser

Til gengæld har det taget næsten 3 mdr. at hæfte de pokkers ender på tæppet! Men ok, nu er barnet jo også gået over til fast føde.

(F.eks. nektariner...)

15 kommentarer:

  1. Sikke et skønt, skønt tæppe. En skøn, skøn baby. Og ikke mindst en skøn, skøn blog. Kære Maria, dig er jeg nødt til at følge!

    (Jeg er målløs over, at du har kunnet hækle, mens du ammede! Hilsen en mor til en turbospiser, lidt yngre end din, der aldrig har (haft) tid til at hækle (altså mig, ikke barnet!)...)

    SvarSlet
  2. Hej Signe

    Tusind tak :-) Det er vildt sødt skrevet, og du skal være så hjerteligt velkommen!

    Tja, hvad kan jeg sige; jeg sad jo bare der og sad i timevis, og jeg blev meget hurtigt meget træt af "Dr. Phil"...!!

    Hold mig lige opdateret, hvis du overvejer at lære turbospiseren at hækle, hehehe ;-)

    SvarSlet