søndag den 4. september 2011

... Indtil næste gang!

Ok ok... Jeg ved det godt: alle er toptrætte af at se italiensk feriehygge nu.

Netop hjemvendt lover jeg derfor, at dette bliver sidste indlæg om det emne, inden min blog går samme vej som jeg; tilbage til hverdagen.


Først skal I dog lige se udsigten fra vores terrasse i Siena (ja, jeg ved det; endnu en terrasse! Hvor har man lov at være heldig nogle gange!).


Traditionsrige fanebærere på Campo'en i Siena. Der er et punkt, hvor det bliver pinligt, når voksne mænd klæder sig ud i tøj, der involverer meget, meget stramme gamacher. Men når det er en del af en mange hundrede år gammel tradition, overskrider det pinlighedsgrænsen og bliver sejt igen!



Domkirken i Siena, der virkelig er en anbefalelsesværdig by!


Man kan stort set ikke gå 2 skridt uden at falde over et stykke interessant historie. Og når man så gør det - altså falder (gadebelægningen er en af de mange ting, der har overlevet siden middelalderen!) - er der rig mulighed for at opdage smukke lofter under gadevælvinger.


Man ved, man er i en historisk bymidte, når nogle af gaderne ser sådan her ud!


En stor del af at rejse i Italien (og en stor del af mine blogindlæg om det samme, opdager jeg pludselig), er naturligvis maden! Dette er ravioli al pomodoro e basilico, og det var godt!

... Chiantien var mildest talt heller ikke så ringe...!

Jeg forstår ikke folk, der køber feriehjem i chianti-distriktet. De må jo tilbringe alle deres ferier med at være plakatfulde! ...Vent...! Ah...! Ok, nu forstår jeg det godt alligevel!


Og så lige en grande yoghurt med varm, mørk chokoladesovs og jordbærstykker. Guf! Naturligvis fik vi jeg også spist en hel del gelatto, men det var en forventet glæde - yoghurten var mildest talt en overraskelse!

Også det yngste familiemedlem hoppede glad med på den italienske madvogn. Vi havde måske ikke helt lige regnet med, at vi ville blive nødt til at bestille en særskilt hovedret til babyen på hver restaurant, men herregud - lad de små børn komme til lasagnen!

Italienske børn lever tilsyneladende som babyer indtil langt oppe i skolealderen; børn helt op til 6-7 år sidder i højstol, bruger sut og spiser mos, så vores 8 mdr. gamle superspisende nuttegris vagte meget stor begejstring - også ved måltiderne!



Til gengæld er det sikkert ikke alle italienske børn, som i en håndevending tager bad i en hotelhåndvask...!

15 kommentarer:

  1. Kan jeg ikke komme med i kufferten næste gang i drager i tre ugers selvvalgt eksil i Italien? Please.

    SvarSlet
  2. Joda! Med al den bagage, vi havde med, gør en ekstra kuffert-med-Maiken vist hverken fra eller til.

    ... Men det er altså et farligt land for baby'er! Pga. alle de ældre italienere på E!'s charme-tjek-liste, er jeg nu alvorligt bange for at hun tror, hun hedder "Bella"...! :-/

    SvarSlet
  3. Tak for dejlige billeder. Glæder mig allerede til næste gang jeg skal afsted til fantastiske Toscana. Kan se, at jeg stort set tog samme tur som jer ;-) Gode minder!

    SvarSlet