søndag den 11. september 2011

Top 5: Tæskelækre Tærter

Så nåede vi til den store finale i Top 5-ugen!

I dag skal vi have middagsgæster og se NFL, så jeg er hoppet i forklædet og er fortrukket til det kulinariske hjørne. Derfor en:

Top 5 Tærter:

(Jeg skal lave tærte til dessert, og har valgt nr. 5, den er SÅ god!)

1) Banana Cream Pie


Traditionen tro laver jeg denne tærte til dessert på Thanksgiving aften, som dessert til et festmåltid af kalkunbryst, kartoffelmos, sovs, tranebær, grønne bønner og waldorfsalat.

Opskriften er en statshemmelighed, men følg med på bloggen omkring Thanksgiving-tid. Måske bliver jeg blød nok til at afsløre den...

2) Blåbærtærte

For nogle år siden faldt jeg over denne opskrift, som er SÅ nem og helt fantastisk god!



180 g. mel
1 tsk. bagepulver
85 g. sukker
150 g. margarine
1 æg
-
2 dl. creme fraiche
2 tsk. vanillesukker
60 g. sukker
ca. 200 g. blåbær

Mel, bagepulver og sukker blandes sammen. Margarinen smuldres heri og dejen samles med ægget. Blåbær skylles, tørres og hældes i tærtebunden. Fyldet røres sammen og hældes over. Tærten bages ved 200 grader i ca. 45 min.

3) Smuldreæblekage

Jaja, det er teknisk set ikke en tærte, men låget bliver faktisk så tæt, at det reelt er en tærte, bare uden bund. Og den er LÆKKER!

150 g. smør
100 g. havregryn
100 g. mel
100 g. sukker
1 tsk. bagepulver
-
3 madæbler
Hakkede hasselnødder (kan udelades)
50 g. smør i små tern
1 spsk. sukker

Æblerne skæres i tynde både og lægges i et smurt ildfast fad. Nødder og sukker drysses over, og smørtern fordeles jævn over fyldet. Så smuldres låget sammen, og drysses over fyldet. Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter, til toppen er sprød.

4) Rabarbertærte

Hovs... Ja, det er så en opskrift, min mor har! Øh, den kan jeg ikke lige finde i min samling... Hm, jeg lover at vende tilbage, når jeg har fået den bragt til huse!

5) Bedstemor Ands Æbletærte



300 g. mel
200 g. smør
100 g. sukker
1 æg
-
ca. 5 danske æbler
125 g. sukker
2½ spsk. mel
2 tsk. kanel
1 tsk. rørsukker
1 knivspids muskatnød
40 g. smør i tern

Smørret smuldres i melet og dejen samles med ægget. Dejen kan herefter hvile koldt, eller man kan rulle ud med det samme. Først deles dejen i to, og den ene halvdel (som godt må være en smule større end den anden) rulles ud og lægges i en tærteform. Den anden halvdel af dejen rulles ud til at være lidt mindre, den skal bruges som låg.
Æblerne skæres i tynde både og vendes med fyldet, og det hele kommes i tærtebunden, inden låget lægges over. Kanten samles forsigtig med fingrene, og der skæres 4 snit i låget, så dampen kan komme ud.
Tærten bages ved 200 grader i ca. 45 min.

God appetit til alle med en sød tand!

12 kommentarer:

  1. Hvis jeg ikke var sådan et pænt menneske ville jeg række tunge til alle der læser dette blogindlæg og sige "Æv Bæv, jeg skal bare til thanksgiving middag hos Maria. Og det var også mig og Hr. Mand og Førstearvingen der fik Bedstemor Ands æbletærte i går!!"
    Mmmmmm

    SvarSlet
  2. Hehe, det er sandt, og I var/er altid velkomne :-)

    (Og projekt "kom-og-vis-mit-barn-hvordan-man-kravler" kan vist lige så godt fortsætte...!)

    SvarSlet