torsdag den 3. november 2011

2100 Spelt

Ja, jeg er også tilbøjelig til at mene det samme som hende her; at spelt bare er hvedemels skidtvigtige fætter...!

Men jeg har med et halvt øje (eller hvad det nu hedder...) læst et sted, at spelt reagerer ligesom hvedemel og derfor kan bruges til det samme, men er meget sundere, fordi kostfibrene er... Længere? ...Større? ...Grovere? ...Bedre! I hvert fald.

Som sagt - så kokkereret!

Min blog præsenterer derfor:

Hjemmerørt fiskefars - nu med spelt!

- Fordi fars er bedst, når mor rør' den! (Og slige halvsjofle talemåder!)



Jeg plejer at traske ned til den lokale fiskepusher her, og vælge lidt forskelligt, blandet fisk. Denne gang har jeg f.eks. blandet 1 kg. sej, ½ kg. hellefisk og et par store stykker laks. Og så er de søde (fiskehandlerne, naturligvis. Ikke laksene...) at hakke det for mig, så jeg får to store bøtter friskhakket fisk med hjem.

Og så hælder jeg egentlig bare alt muligt i;

På billedet ovenover er der (udover fisken, jo!) speltmel (hhv. fuldkorns- og fint sigtet), æg, lidt mælk, salt, peber, stødt ingefær, saften af ½ citron, 2 bdt. finthakkede forårsløg, 2 groftrevne gulerødder, 1 lille revet løg og et godt drys frisk, hakket dild.

Og gode var de!



Den anden halvdel af fiskene fik tilsvarende spelt, æg, mælk, salt og peber, og så en stor, groftrevet zucchini, 3 fed presset hvidløg, frisk, hakket dild, og en ordentlig gang revet løg.



De sidstnævnte blev serveret med bl.a. kartofler og stuvede porrer:



... Og i alt blev der til os 3 af fiskeportionen til; 2 x middage og 3 frokoster, samt 2 hele middagsportioner og 6 babypotioner til fryseren.

På denne måde fik hele familien samlet sig i fryd og jubel over mors deller! (Øøøh... Eller...!!)

15 kommentarer:

  1. mmmmm det ser lækkert ud - kan næsten dufte dine deller - lige så mundvandet løber :-)

    SvarSlet
  2. Mmmmmm - ser vildt lækkert ud! Og hvorfor er det lige, at jeg ikke helt havde opfattet, at du også er indbygger i 2100 Spelt?! Skal da så meget til at åbne stalker-øjnene på vid gab, næste gang jeg er nede hos Odin ;-) ( muhaha) Købte faktisk deres grove torskefars så sent som i sidste uge (men havde ikke overvejet, at de vil hakke, hvad man nu engang gerne vil have - tak for tippet) og lavede deller med forårsløg, citron og havregryn. Også lækkert. Mmmmm igen. Måske man liiiiige skulle smutte i Odin... :-)

    SvarSlet
  3. @Helle: Hehe, ja, de er også gode. Og så er det babymad med god samvittighed. Er glad for, hvis jeg kan give lidt inspiration til aftensmaden (det synes jeg selv tit, jeg har brug for!).

    @Fru Øgle: I lige måde (stalkerwise)! Odin er fantastisk, og BILLIG og jeg er SÅ meget til fals for, at damen derinde (hende med de super velplejede, fine negle) altid kigger beundrende på E!, når hun har tid ;-)

    SvarSlet