onsdag den 14. december 2011

Haves: for meget børnepasning på Øbro

Ja...! Det er bestemt ikke hver dag, problemet er for MEGET pasning her i nabolaget!!

Men situationen er den, at E! stod hhv. nr. 9 og nr. 14 til en vuggestueplads i de to institutioner, vi har ønsket, og som vi har akut behov for pr. 1/1.

Jeg havde lovet mig selv, at jeg ikke ville gå i panik før 1/12...!

Heldigvis var vi så helt utroligt svineheldige, at K fra min mødregruppe sms'ede og fortalte, at deres vildt dygtige, pålidelige og erfarne private børnepasser havde en fri plads... Pr. 1/1!!

Arj, men...! Vildt, ikke? Dén må godt nok have trukket tænder ud på min årlige held-kvote!!

Nåmenihvertfald... Vi mødte redningskvinden og var vildt begejstrede! Hun er super erfaren, fornuftig, sød, kapabel, venlig, god med børn, laver god økologisk mad og er tæt på os!

Øh, så naturligvis gjorde vi straks en ret så dårlig figur; først måtte hun rykke os for den kontrakt, vi havde aftalt at smutte forbi med snarest muligt, og da vi så kom med den, var det den forkerte, vi havde printet ud!!

Dernæst måtte jeg ringe og forstyrre hende flere gange, fordi jeg ikke kunne printe kontrakten ud uden at udfylde det hele online, og til sidst... Ja, til sidst blev jeg syg samme morgen, som E! og farmand skulle til møde med barnepasser og hendes tilsynsførende, hvilket fik os begge til at... Ja... For at være ærlig... Glemme aftalen!!

Monster-kodyl-pinligt!!

Og for nu at føje spot til seriøs spe...!

Vi tog os af de sidste formaliteter med superhelte-redningskvinden i onsdags...

Og fredag eftermiddag ringede pladsanvisningen for at fortælle, at vi har... fået... tilbudt... vuggestueplads... pr.... 1... /... 1.               - agtigt.                 På en måde.              Faktisk.


...!



Vi er nu officielt:

1) I vildrede

2) Forvirrede på et HØJT plan (hvorfor får de 8 børn foran os på ventelisten ikke pladsen....?!)

3) Tvunget til officielt at blive stemplet som forældrene, der smed guld (who am I kidding! Vi er på Østerbro; god børnepasning er MEGET MERE værd end guld!!!) på gaden.

Jamenaltsåheltærligterdetdaikkebarefantastiskutroligt?!?!?!?! 

"Arj, jeg trænger også til en vuggestue med noget legetøj... Jeg har jo intet selv!!"

18 kommentarer:

  1. tillykke med al den børnepasning. Jeg kan IKKE råde dig/jer til hvad I skal vælge. Det må I selv finde ud af.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  2. Ja, det er da i hvert fald ikke hver dag, man falder over for meget børnepasning på øbro. Men tillykke med begge pladserne - så er det jo 'bare' om at vælge :-)

    Jeg ved ikke meget om privat børnepasning, så kan desværre ikke råde dig til, hvad jeg synes, I skal gøre. Held og lykke med beslutningen, som jo trods alt må siges at være et luksusproblem :-) (har i øvrigt en fornemmelse af, at pladsanvisningen er blevet væsentlig mere imødekommende og ønske-opfyldende på det seneste. Personligt har jeg i hvert fald gode erfaringer... :-))

    SvarSlet
  3. Jeg tror ikke du skal bruge for meget tid på at fundere over hvordan pladsanvisningen fungere.

    Ja, det er et svært valg. Har selv både prøvet en dagplejemor og vuggestuen.. Karoline nåede at være ved 3 forskellige dagplejemødre inden hun startede i børnehave, heldigvis var de meget søde alle 3, men jeg fortrækker nu vuggestuen.

    SvarSlet
  4. Har I været nede i vuggestuen? Og snakket med pædagogerne osv? Er de lige så gode som dagplejeren, eller er de sådan lidt...lala..?

    OG hvad sker der hvis dagplejer er syg? Gæstedagpleje, eller er det jeres "problem" fordi hun er privat?

    Og åbningstider, hvordan er det både i vuggestue og dagpleje?

    (Måske ved i allerede alt dette, men ellers tænker jeg at det er en god ting at bygge sin beslutning på?)

    Og ellers så slår vi plat og krone på lørdag!

    SvarSlet
  5. Hvor er I bare heldige - jeg vil også råde til et besøg i vuggestuen....fornem stemningen, virker de stressede (både børn og de voksne) - og vælg så.
    Kh Karen

    SvarSlet
  6. Kære alle I søde kommentatorer :-D

    Tusind tak for de gode råd og venlige ord!

    Vi havde lige et forløb omkring valget, der indebar misforståelser, stress, 108.451 telefonopkald og mig, der stod og tudede i kopirummet på mit arbejde...!

    Men heldigvis fik vi besøgt vuggeren, og det er det HELT rigtige sted, så vi har sagt ja tak til pladsen.

    ... Stadig en megakodylkrummetæerpinagtig telefonopringning til den private børnepasser, men... Det her er Øbro; selv private børnepassere har en venteliste, så hun kunne bare ringe til nogle andre heldige forældre :-)

    Ingen skade sket! ... Udover at mine kollegaer må tro, jeg kommer fra en anden planet...! ;-)

    SvarSlet
  7. Tillykke!!! Vi har også netop fået en plads...mod alle odds, her i indre by 200m fra hvor vi bor ;) Det er altså også lidt vanskeligt at vide hvilket ben man skal stå på, for ringer man til pladsanvisningen siger de konsekvent "I skal ikke regne med at få en plads før til sommer" og jeg ved godt at de bare helgarderer sig, men så forbereder man jo diverse backup planer. Jeg havde lige fået lov til at vente med at starte på arbejde til 1. april (...og dermed halvandet års barsel ;o))), hvorefter min mor skulle passe indtil pladsen kom. To af pigerne i min mødregruppe har lige ansat en privat passer og den ene, der kun står en plads efter mig, blev jo helt rundt på gulvet over at vi fik en plads allerde. Så er der barnets nummer på ventelisten der nærmest er umuligt at bruge til noget da ens reelle plads på listen afhænger af hvor mange fiktive pladser der er lagt ind af pladsanvisningen (akutpladser), hvor mange før en der har en behovsdato der ikke er overskredet og endelig hvor mange før en der vælger at takke nej. Så selvom vi havde en backupplan føler jeg nærmest vi har vundet i lotto ;)

    SvarSlet