torsdag den 25. august 2011

Do's and Don'ts i Italien

DO:


- Tag til Portovenere fra hav-siden! Det er noget med, at det er megadyrt at have sin yacht opankret dèr. Aha...?!

Vi andre snupper et lille ruteskib, det tager 15 min. e.l. fra f.eks. La Spezia - udsigten betaler sig! Og mens du er der:



- Tag noget frisklavet pesto med hjem. Uhm, pestoooo!! Jeg vil balsameres i denne dames hjemmelavede pesto! Tager I noter? Skriv det ned, det skal skrives i mit testamente!



- Tag til et stort marked og forelsk dig i de fantastiske varer!



- Picnic som en besat og spis - SPIS, SPIS, SPIS! Jaja, man kan godt spise italiensk i Danmark, men det smager bare ikke af det samme.



- Tag til Lucca; det er en afsindigt charmerende by, og den gamle bymidte er rigtig fin og oser af overskud og historie. Tril klapvognen rundt oppe paa de gamle bymure, som i dag er park, og nyd den friske brise i skyggen af de store kastanje-allèer.



- Shop!! Tasker. Sko. Toej til dig selv og til baby'en. Det er billigere, og der findes nogle overfede ting, i den dyre ende saavel som i den billigere. Hvad venter du paa? De tager jo VISA overalt?!?! SHOOOOOOP!!!

Don'ts:

- Du kan spare mange penge ved at bo uden for bymurene i Lucca. Men don't: lige saa utrolig og charmerende og fod-venlig, byen er i midten, lige saa dum er den udenfor. Bevar glansbilledet og bliv inden for muren! (Med mindre du er bil-ferierende og elsker tankstationer og McDonalds...)

- Drik endelig noget dejlig italiensk vino! Men husk lige at tjekke prisen, inden du bestiller - ogsaa selvom det kun er en halv flaske. Hvis restauranten er fino er vinen en oplevelse! ... Men det er regningen ogsaa.

- Lad dit barn blive hjemme, hvis du har travlt! Italienerne (isaer gamle mennesker og yngre piger) er ligesaa vilde med din lyse baby som du er! Forvent derfor at blive stoppet til dikke-dikke-tid konstant. Heldigvis elsker vi det, men hvis du eller din baby ikke elsker opmaerksomheden, saa er dette ikke landet...!

"Italienere!! Jeg er kommet for at spise jeres lasagne og charmere jeres seniorer til randen af vanvid!"

- Tag babyvasketing med hjemmefra. Bleer kan man sagtens finde hernede, men alt andet er ekstremt parfumeret. Mit kongerige for en uparfumeret vaskeserviet??!!? (Men ok, lad mig udtrykke det med nogen pli; efter nogle dage med god italiensk mad i babymaven, finder man ved bleskift hurtigt ud af, hvorfor de parfumerer deres babyprodukter... Enough said!)

- Hold straks op med at ferie-stresse! Vi er i Sydeuropa, og ting tager tid. Skibet sejler ikke til tiden, og man kan kun bestille billet kl. 14.20 (ikke kl. 14.17!), og alt har lukket i middags-perioden, som er fra kl. 12-16. Kryb i skygge og spis en gelato (3 Euro for en grande?! JEG kommer til at blive overvaegten i flyet hjem!!) og slaaaap aaaaf!

Den sidste don't? Snyd ikke dig selv for en tur herned! Du ka' jo begynde at browse nettet allerede nu? Friste-friste-friste!

lørdag den 20. august 2011

Billedspam


FERIE!

Aaaah...


Dag 1-2: Pisa

Jojo, den er god nok... Det ER stadig skaevt. Meget! Spot en blogger allernederst, det er mig med hvid t-shirt, taskerem over ryggen og klapvogn ved siden af.



Dag 2-9: La Spezia og Cinque Terre.

Dette er f.eks. udsigten fra vores terrasse (Orh ja!! Vi har en terrasse!).



Mand, barn og terrasse i skumring med udsigt.


Vernazza


Kaninfoder?! Nul, ikke hvis I andre skal ha' pizza!!


Pizza tartufo - en babyfavorit ("barn du bli'r mig aaaalt for dyr...!")



En lur ved marinaen i La Spezia



Improviseret picnic paa terrassen - fik jeg fortalt, at vi har en terrasse?!



Jojo, og med et citrustrae og det hele!



I dag: Riomaggiore



Ser I den lille sti over havet langs den bagerste klippe? Den skal vi da hen og trekke til nabolandsbyen...! Jo, vi skal!



Barnevognsskubning burde komme med i de olympiske lege - vi har i hvert fald traenet nu!



En dejlig, lille tur til bens...



Bjergged og gedekid



Ok, men se lige udsigten...!

... Og nu har jeg vist fortjent (endnu) en yoghurt med chokoladesauce (?! Skrev hun lige yoghurt med chokolade?!?) Ja, UUUUHM!! Yoghurt-damen er min nye bedste ven!

Vi ses! Next stop; Lucca.

mandag den 15. august 2011

Afsted!

Arj! Op hvor solen (heller) ikke skinner med det her danske vejr!

Nu tager vi sgu til 'Talien, gør vi!



3 uger rundt i Toscana og omegn.

Jeg ska' nok sende et postkort...

Det er så yndigt

Jeg var til et meget smukt bryllup i lørdags, og har lige lyst til at dele et par enkelte, inspirerende billeder.








fredag den 12. august 2011

Åh! De gamle bukser

- AKA hyldest til min svigermor!

Da jeg lige var blevet gravid, og vi fortalte alle de kommende bedsteforældre den glade nyhed, gik der ikke længe, før min svigermor resolut hev en næsten komplet garderobe af børnetøj anno 1981 frem...!

Alt det pæne (hvilket er det meste!) af min mands gamle børnetøj havde ligget opbevaret rent, nystrøget og sirligt plastikindpakket, stablet bagerst i et stort skab.

Man kan bestemt ikke se tøjets alder, det ligner noget, der kunne være købt i går.

Og jeg lyver ikke; der er alt, selv et lille, bitte sæt matrostøj!

Vi er nu de lykkelige ejere af alle disse gode ting, og jeg har særligt kastet min kærlighed på de overlækre retrobukser fra det danske firma Louis - købt i Magasin i starten af 1980'erne.





E! er jo en pige (trods alt...!), så jeg sætter bukserne sammen med pigefarvede, fede retroprints fra ESL eller vilde tøsefarver fra MOLO.



Se DET er genbrugsguld!

torsdag den 11. august 2011

Krea-amning

Mit ammetæppe!





(Hvad er et "ammetæppe", spørger du, er det et tæppe, man bruger, når man ammer?! Nej - det er et tæppe, man har tid til at lave, fordi ens baby råæder så meget og så konstant!)

Jeg er en af de mødre, som med misundelse har set til, når andre lige lyn-ammede deres babyer og kunne overstå seancen på 5-10 minutter.

E! åd og åd og åd...!

I starten af forløbet kunne hun snildt spise i 30-35 minutter pr. bryst og skulle naturligvis spise fra begge sider ved hvert måltid, dvs. en samlet ammetid på over en time.

Når et nyt måltid så skulle påbegyndes hver 2.-3. time kan man ved hurtig hovedregning konstatere, at der gik flere dagtimer med at amme end med ikke at amme...!

Men når livet giver én citroner, skal man jo som bekendt... Hækle et tæppe!


Baby inspicerer arbejdet

Jeg fandt hurtigt ud af, at det var småuforsvarligt at strikke under amning. For det første kræver det mere bevægelse af begge hænder og desuden spidse pinde faretruende for tæt på babyhoveder.

Derfor hæklede jeg, og tæppet er stort set udelukkende hæklet under amning.

Det tog lige over 3 uger at hækle det.

Jep, så meget ammede jeg!


Tæppe og storspiser

Til gengæld har det taget næsten 3 mdr. at hæfte de pokkers ender på tæppet! Men ok, nu er barnet jo også gået over til fast føde.

(F.eks. nektariner...)

mandag den 8. august 2011

En gammel kærlighed

Det er med sorg og vemod, at jeg må pakke en gammel forelskelse bort!

Det startede så smukt mellem os, dengang alt var lutter idyl og glade dage, dengang kærligheden stadig var intakt.

Men ak! Tiden går, følelserne falmer, og en dag faldt jeg i...

Utroskab!

Kort fortalt faldt jeg pladask - endda for en yngre model.

Det er hårdt at sige farvel, og jeg har naturligvis en slet skjult dårlig samvittighed. Faktisk kan jeg knapt nok se den bedragne kærlighed i øjnene.

Alligevel vil jeg forsøge at bevare de gode minder, og se fremad mod mit nye liv sammen med en anden.

Og frem for alt vil jeg sige tak for alle de gode år. Gammel kærlighed ruster aldrig helt, og jeg vil savne dig!

Savne dig, min smukke, smukke gamle Singer!



Hvis nogen vil vide det, så er dette min nye partner.

tirsdag den 2. august 2011

Tyrkisk Aften

De to vigtigste ting, man skal medbringe på ferien til Tyrkiet er humor og tålmodighed.

Bevis; vores aftensmad i forgårs.

For sent opdagede vi, at der var stillet an til livemusik med forstærkere, mikrofoner, lyskasser og højtalere, da vi satte os til rette for at spise på hotellets pool side marmorpatio med den sovende baby i vognen ved vores bord.

Den til oplysningsformål hidkaldte tjener var mildest talt ikke til megen hjælp.

Mig: Hello, can you tell us when the music starts, please?

Tjener (smiler stort): Ah, today LIVE music!

Mig: Øh, yes, but WHEN does it START? You see, our baby is sleeping, so maybe we should sit elsewhere....? (peger forklarende på sovebarnet)

Tjener (ser spekulativ ud): One moment, please!

(Han går over til sin kollega, forklarer noget meget langt, peger på musikken, peger på os, som smiler og nikker, og peger på sovevognen, hvorefter vi igen smiler og nikker - jojo, den er god nok; det er os. Og vores barn...)

Tjener (kommer tilbage med et stort og vidende smil): Today, is LATIN music!
(Han vender sig og skal til at gå)

Mig (som stadig ikke er en skid klogere): Ahem, host-host, excuse me? But WHEN is the latin music? W-H-E-N? WHEN? (peger illustrativt på mit armbåndsur)

Tjener (nu med et endnu større smil, lykkelig, fordi han endelig forstår spørgsmålet):

Ah!!

Eh,

To-Night!

(Han giver os et lille nik med på vejen, lykkelig for at have hjulpet de synligt forvirrede udlændinge...)

Jamenaltså...!!?!