torsdag den 9. februar 2012

Mig og Meyer

E!'s farmor har givet os bogen "Meyers mad til de mindste", så den prøver vi for tiden opskrifter fra.

Nu har E! jo aldrig været kræsen eller småtspisende, så det er svært at give et endegyldigt svar på, om Meyers børneopskrifter er bedre eller dårligere end det mad, vi normalt sætter på bordet.

I går prøvede vi bogens opskrift på boller i karry, der selvom opskriften ikke er væsentligt anderledes end de 117 varianter, man kan finde på nettet, faktisk var helt fin. Det smagte i hvert fald dejligt, og E! åd sig en lille, nuttet pukkel til.

Den første afprøvede opskrift fra bogen var dog Kartoffelpizza (nej, jeg gider ikke at skrive opskriften af, for den er trykt inkl. billeder og det hele lige her).

Bortset fra mine kvababbelser over begrebet "løgmarmelade" (...?!) gik også det meget godt.



Ufærdig pizza



Færdig pizza



Snart-spist pizza




Den berømmede løgmarmelade

Pizzaen smagte udemærket, og den føltes en hel del mere sund end dens mere traditionelle variant.

Dog er jeg nødt til at bemærke to ting om kogebogen; for det første er det ikke en "ny bog" i den forstand, at den egentlig bare genudgiver opskrifter, som allerede kan findes i andre af Meyers bøger og/eller på hans hjemmeside.

Nu har han bare sat ord som "børne-" o.l. foran retterne og givet det et børnefamilietwist...

Og så alligevel ikke; og her er min væsentligste anke ved opskrifterne: de er helt tydeligt skrevet af og til folk uden børn!

Hvis man har børn, har man altså trods alt sjældent tid til at lave en løgmarmelade (ja, nu kan jeg slet ikke holde op med at sige ordet igen...!), der skal koge i 100 år og en forsommer, når man OGSÅ står og skal lave sin egen, hjemmelavede persillepesto og lige blanchere 1 kg. øko kartofler i skiver, inden man lægger det hele på sin håndæltede, langtidshævede dej...

Altså, det var lækkert, men hold op, hvor tog det lang tid!

Og det slog mig, at der slet ikke var nogen af de anbefalinger, JEG ville have haft skrevet ind, som f.eks. "det kan ikke betale sig at bruge tid på at lave kun 1 omgang løgmarmelade, lav hellere til mindst 4 gange, det kan sagtens holde sig længe i køleskabet" eller "i en ruf kan man sagtens bruge et glas godt færdig-pesto i stedet" e.l.

Alt i alt er tidsforbruget i opskrifterne bare alt for højt (og, vil jeg påstå, for de fleste alm. børnefamilier urealistisk) set i forhold til den gourmet-gevinst, det giver.

Men der mange gode opskrifter i bogen, og den er god som inspiration til sunde retter (også selvom det er alm. opskrifter "tilsat" lidt børn).

14 kommentarer:

  1. Var lige ved at købe den den anden dag i Føtex da den var på bud. Lod værd da manden bare ville få et føl hvis jeg kom hjem med endnu en kogebog. Efter din anmeldelse af bogen, er jeg glad for at jeg ikke købte den. Jeg har i forvejen rigtig mange kogebøger med tidskrævende retter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det var da godt, jeg er glad for at kunne hjælpe :-)

      Ja, og særligt fordi du som sagt kan finde opskrifterne andetsteds...! Så behøver du ikke have endnu en kogebog til at fylde ;-)

      Slet
  2. Må jeg anbefale jer "Hønsefødder og gulerødder" af Lone Landmand? Jeg har lånt den på biblioteket, nu skal den desværre snart afleveres igen, men vi har nærmest nået at afprøve alle opskrifter. Samtlige har vi haft lyst til at lave igen - så nu bliver vi nødt til at eje den selv...

    Kig for øvrigt også på hendes blog, www.lonelandmand.dk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, nu har jeg tjekket bloggen ud, den er faktisk både nyttig og sjov, så tak for tippet!

      Slet