torsdag den 12. april 2012

Nej, pest er ikke en overdrivelse!



Nåmenaltså, så fik man da lige holdt sig en ufrivillig blogpause. Eller noget...!

Jeg er godt klar over, at tålmodigheden med mit brok snart må være opbrugt hos mine ellers så tålmodige læsere (jo, det er I altså! Ellers var I vist løbet skrigende bort for længe siden...!) efter f.eks. dette indlæg, men jeg tester grænserne med en sørgelig undskyldning for en ny top 5, nemlig:

Top 5 ting, der ikke lige spiller for tiden:

1) Mit helbred

Nejnej, vi kan allesammen blive syge fra tid til anden.

Men det her er begyndt at blive latterligt!

Da Shakespeare fik Mercutio til at råbe "A plague o' both your houses", refererede han åbenbart til to familier, som havde børn i vuggestuer.

E! har ikke engang været så syg, som man kunne forvente af et barn, som er startet i institution 1/1. Til gengæld skulle man tro, at jeg gik rundt i samme institution og gnubbede mig op af toiletterne og smækkyssede alle børnene på næserne.

I øjeblikket har jeg f.eks. bihulebetændelse OG en virusinfektion i halsen (ja! På samme tid! Fordi en sygdom af gangen simpelthen ikke gør mig syg nok, nemlig...), hvilket har betydet, at jeg har haft mistet stemmen helt eller delvist siden i onsdags.

(Og inden lykønskningskortene til min mand begynder at strømme ind bør jeg måske tilføje, at min enorme taletrang ikke er blevet mindre, blot sværere at tyde...)

2) E!'s nattesøvn

Heldigvis er det jo sådan, at man ikke har brug for ret meget søvn, når man er syg.

Eller...!

I hvert fald er E!, som begyndte at sove igennem, da hun var 8 uger gammel og altid har haft et godt sovehjerte, pludselig blevet stukket af en mortrang, der ikke er til at spøge med.

Hun vågner 2-3 gange om natten for tiden, og nægter at falde i søvn igen, før jeg tager hende op og sætter mig med hende, så hun får lov at falde i søvn igen ovenpå mig.

I forgårs under en god leg med Duplo tog jeg derfor den stoooore pædagoghat på, og tænkte at jeg lige ville forsøge at lege ind hos E!, hvordan jeg gerne så, at nætterne forløb.

Så jeg fik Duplo-mor til at tage Duplo-barnet og lægge hende i seng, sagde "godnaaaat" og styrede så Duplo-mor i retning mod Duplo-far, som sad foran tv'et i Duplo-sofaen.

Ooog så var det, at E! (igen...) demonstrerede hvem af os, der er den klogeste; hun greb resolut Duplo-mor og lagde hende ned i sengen til Duplo-barnet! Så fortrød hun, tog begge op, og lagde så omhyggeligt Duplo-mor ned først, og SÅ Duplo-barnet ovenpå, mens hun kiggede tvivlende på mig, som om hun ikke var helt sikker på, om jeg nu også fattede hendes ellers så pædagogiske fremstilling af sine ønsker.

Og for at jeg ikke skulle tro, det var et tilfælde, gjorde hun det lige igen, bare for at understrege sin pointe.

Gode råd om håndtering af skræmmende intelligent barn modtages gerne. Straks!



3) Det der bilkøb!

Vi er nu nået dertil i processen, at vi snart ikke kan planlægge (overplanlægge, overskemalægge og overtænke) det bilkøb mere, nu er vi nødt til at komme ud og rent faktisk sidde i nogle biler og se dem med egne øjne.

Æhm, men første besøg hos en bilforhandler blev aflyst pga. sygdom, og næste skulle så ha' været lørdag i påsken, men der havde alle i omegnen lukket (finanskrisemiginakken...).

4) Forårets TV

... "Dumt og farligt", "Det vildeste måltid" og "Tosset med golf"...?

Nu må I tage jer sammen. Helt ærligt! Jeg er med på, at det ikke kan være "Matador"-standard hver gang, men du godeste altså!

5) Så Draw da Something!

Jeg æææælsker Drawsomething.

Måske en del mere end de fleste, for lige nu har jeg 10 spil i gang med diverse familiemedlemmer, venner og bekendte, og de afventer alle medspillerens tur.

Spillet hedder Draw. Something. Så Draw da!

(Hm, måske har min utålmodighed en lille smule at gøre med en kombination af top 5-listens nr. 1 og 4...! Nu jeg tænker over det...).


16 kommentarer:

  1. ..."Synes godt om"...
    Kender det. Dog er barnet her begyndt at sove godt igen for første gang i nogle måneder. (Nu har jeg selvfølgelig ødelagt det ved at skrive det her, men altså, det er jo fredag d. 13, og et eller andet skal vel så gå galt..)

    SvarSlet
  2. Altså - nu er jeg en super positiv person....og umiddelbart synes jeg, at det er positivt, at din lille prinsesse åbenbart har et jernhelbred, så hverken du eller rollingerne i vuggestuen kan smitte hende....ang. det med at sove, så ville jeg nok ikke opgive kampen efter en omgang super-duplo-pædagogik. Pigen er kvik og sikkert også en anelse stædig, så jeg ville nok gentage duplo-legen de første 3-4.0000 gange ;o)
    Kh Karen

    ps god bedring og god weekend

    SvarSlet
  3. Fru Sole: Du må altså godt låne lidt af min blogkarma, du må! For hver gang, jeg skriver om problemer på bloggen, kommer de gode blog-feer og løser dem :-D

    Karen: Jamen du har jo helt ret! Og er det ikke sjovt, at E! netop er så stædig, altså, det har hun jo fra FULDSTÆNDIG fremmede...! (*host-host*)

    Og jeg har blødt mit blogbrok op med at tage jahatten på i det efterfølgende indlæg. Og solen skinner :-D

    SvarSlet