mandag den 14. maj 2012

Speltastisk

Piger holder bare polterabend på en anden måde end mænd.

I lørdags poltede vi min veninde, CoolL, og det blev en rigtig sjov og hyggelig dag, fuld af Asti, dans, Amager, mere Asti, nøgen mand og Asti.

Til at fylde maverne med andet end Asti, havde vi lavet en rigtig lækker, ganske omfattende tapasbuffet.

Og det er her, jeg særligt mener, at kønsforskellene viser sig. Til den tilsvarende poltning af gommen var der vist kun vodka. Og en stripper.

Mit bidrag til tapas-overfloden var disse små, lækre spelt-snegle med hjemmelavet pesto og mozarella. 




De er lidt festlige og en perfekt mundfuld til en buffet, som hors d'oeuvres eller bare som en snack til et godt glas vin.

Her er opskriften:

25 g. gær
3 dl. lunkent vand
2 spsk. olie
 tsk. salt
ca. 500 g. mel, heraf 1/3 fuldkornsspelt, 1/3 durumhvede og 1/3 alm. hvedemel.

1 portion hjemmelavet pesto (brug f.eks. min opskrift her)
Frisk mozarella

Rør gæren ud i vandet og rør olie og salt i. Bland spelt og durummel i lidt af gangen, og rør godt. Bland hvedemelet i og ælt dejen godt. Lad hæve i ca. 30 min. Del dejen i et par mindre stykker og rul et stykke ud af gangen, ret tyndt. Smør pestoen ud på dejen og fordel meget tynde skiver mozarella på den, inden dejen rulles til tynde ruller. Disse skæres i skiver på ca. 2 cm. og lægges med snippen under neden på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene efterhæve i ca. 15 minutter, inden de bages ved 200 gr. i ca. 15 minutter.

Kan spises varme, lune eller kolde.

Også gode som tømmermænds-snack, i øvrigt...!

11 kommentarer:

  1. Både du og L forstår jo at feste (og-drikke-asti-og-se-på-nøgne-mænd), så jeg er ganske sikker på at det blev grundigt gjort!

    Tror jeg i mit næste liv vil være mand når det kommer til Polterabends, da de altid laver de sjoveste ting. Og det er ikke en kommentar til dine speltboller.

    Og apropos spelt. Kom til at fnise lidt over at der er spelt i, da du jo i højeste grad tilhører spelt-segmentet. :D

    SvarSlet