lørdag den 10. december 2011

AMO go home!

Min bedre halvdel har en forkærlighed grænsende til det uterlige for AMO's krydderkageblanding.

Den dér "hæld posens indhold i en skål med fedtstof og rør rundt og bag det"-kage, som man evt. kan pifte op med lidt hvid glasur (som krydderkagemanden i øvrigt i dag har kundgjort, er hans "yndlingsglasur"... Af hvor mange mulige, vil jeg gerne vide...? Trods alt...!).

Jeg har derfor i længere tid været på jagt efter en god opskrift på krydderkage, så vi kan holde liv i hans lejlighedsvise misbrug på en lidt mere hjemmebagt måde.

Heldigvis har jeg fået et jule-opskriftshæfte af min mor, Strikkeoraklet, i adventsgave (... nej, jeg gider ikke at kommentere på, at jeg er fyldt 30 og stadig får adventsgaver...! Jeg kan godt se, at min personlige stolthed burde forbyde det, men... Jeg vil jo gerne have gaverne, jo! Jeg bliver bare aldrig for gammel til at synes, at det er hyggeligt at få gaver af min mor...!), og der er sør'me en opskrift på "Julekrydderkage".

... Eftersom der er et ordentligt skud kanel i stort set enhver krydderkage synes jeg nu, at det er lidt en tilsnigelse at kalde det en "jule"-krydderkage, men bortset fra det byder jeg opskriften velkommen i samlingen.

Her er resultatet:



Bemærk: Hvid. Glasur. (=glad mand).

Eftersom denne weekend står i kagebagningens tegn (ikke det samme som at weekenden er gået i kage, nej), deler jeg naturligvis opskriften:

(Jule)Krydderkage

125 g. margarine
100 g. brun farin
2 æg
275 g. hvedemel
75 g. flormelis
3 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
½ tsk. stødte nelliker
1 1/4 dl. mælk

- Rør margarine og farin godt sammen (jeg brugte håndmikseren. Mest fordi jeg stadig ikke har råd til sådan en Kenwood røremaskine, der ville pumpe forventningerne til mit bagværk op på Mette Blomsterbergske niveauer...!)
- Pisk æggene i et af gangen
- Hvedemel, krydderier og flormelis sigtes sammen og blandes i dejen skiftevis med mælken
- Dejen fyldes i en smurt, rund form
- Bages i ca. 35-40 min. ved ca. 180 grader (prik i den med strikkepind e.l. for at se, om den er god indeni. Gerne en strikkepind, du ikke har noget ufærdigt strikketøj på. Jeg taler af forholdsvis bitter erfaring...)
- Ja... Behøver jeg at nævne noget om at overhælde den lune kage med hvid glasur til sidst...?!

13 kommentarer:

  1. "Gerne en strikkepind, du ikke har noget ufærdigt strikketøj på. Jeg taler af forholdsvis bitter erfaring..." - HEHEHE

    SvarSlet
  2. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet