mandag den 23. januar 2012

I suppedasen

Gæt hvem der er syg - IGEN?!

Nej, det er ikke E! (eller jo, hun er så faktisk også syg, så der er dømt ren elendighed...!), men simpelthen mig.

Og så lige den uge, hvor jeg skulle/skal begynde et to-ugers uddannelsesforløb på arbejdet. Eller faktisk, for at gøre det endnu værre; et to-ugers forløb, hvor man har 1 uge til at lære og 1 uge, hvor man står med al arbejde og ansvar selv.

Eftersom min dag dog nu er gået med at ligge på sofaen og storsvede på det sted oppe ved halsen, hvor puttefræseren helst slumrer, og samtidig fryse på fusserne, fordi hun altid når at takle mig i et Ole-Lukøje-greb før jeg når at få det sidste dyne trukket ned i fodenden, har jeg nu 4 dage til at lære, før det er ansvarstid (men hvem tæller...!?).

Med andre ord; jeg skal på højtkant, og det i en fart!!

Et af midlerne må helt sikkert være suppe.

Det er ikke min opskrift, men jeg viderebringer meget gerne Sif Orellanas i vores hjem meget brugte opskrift på Sellerisuppe (ja, det hedder den ikke i bogen, men det kalder jeg den, eftersom selleri er hovedingrediensen. Og så lyder det meget sundere, end suppen smager...)



1 hoved selleri
3/4 L vand
1 Bouillonterning (/fond e.l.)
1 lille løg
dl. hvidvin
dl. fløde
1 spsk citronsaft
Salt og peber
Evt. topping

Løget hakkes og sellerien skrælles og skæres i store tern. Svits løget i en stor gryde i lidt olie eller smør, tilsæt selleri og svits med, men hverken løg eller selleri må tage farve. Hæld vand og bouillonterning i, og lad koge indtil sellerien bliver blød og nem at mose.

Tag suppen af varmen og blend den jævn (her kommer min gamle, trusty stavblender ind i billedet). Tilsæt vin, fløde og citronsaft og smag til med salt og peber.

Jeg plejer at lave forskellig slags "topping" til, f.eks. revet squash og bacontern (som på billedet) eller prøv f.eks. frisk persille eller anden krydderurt, sprøde brødcroutoner eller noget helt andet. Mums!

Varm, lækker suppe er godt mod den ømme hals, og jeg bilder mig ind, at grøntsager er med til at genopbygge mit jernhelbred (...!!).

13 kommentarer:

  1. God bedring. Jeg håber du kommer på højkant og klarer dine uger perfekt.

    Kh. Lis

    SvarSlet
  2. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet