torsdag den 5. januar 2012

Mens vi venter på afsløringen!

Titlen på dette indlæg er ment meget, meget ironisk!

Det er trods forfatternes løfter meget småt med afsløringer i den bog, jeg læste i juleferien.

Her kommer så alligevel en anmeldelse (/advarsel?).

Jeg læste "Erindringer om Larsen og Clausen – og andre ronkedorer i rockland, og jeg er ikke imponeret.



Kort fortalt er bogen skrevet således, at en tidl. rockproducer fortæller sine erindringer om en bestemt periode i sit liv - nærmere bestemt den periode, hvor han bl.a. samarbejdede med Kim Larsen - til en tidl. sladderjournalist ved Ekstra Bladet.

Ind i mellem erindringspassagerne følger vi begge de to forfatteres tanker om den bog, de er ved at skrive, og får dermed et sideløbende spor af deres personlige historier at vide.

Bogen har mildest talt lunkne anmeldelser, hvilket de to forfattere over en kam afskriver som værende Larsen-og-Clausen-rygklappere (mens i øvrigt folk fra den modsatte lejr beskylder de, som forsvarer bogen for rygklapperi). Hvis man ikke er med dem, er man åbenbart imod dem og omvendt.

Jeg er egentlig hverken-eller.

Men mit primære problem er selve bogen som litteratur i sig selv betragtet: den er simpelthen ret så ringe.

De to forfattere er hele vejen igennem historien TOTALT oppe at køre over, at de nu gør noget banebrydende, provokerende, anderledes, kontroversielt og oprørsk.

På den måde oppisker de en stemning, der er nær ved at briste af forventning... Uden egentlig nogensinde at levere det store.

Selvom man godt kan skimme hurtigt hen over de steder, hvor den ene forfatter (der nu er blevet terapeut) bare sådan stille og roligt dér lige afslører meningen med livet (...!!?), ender bogen altså med at blive kedelig, netop pga. de opbyggede forventninger.

Lad mig udstede denne *spoiler-alert* og afsløre handlingen i hovedtræk:

"Denne bog vil afsløre ALT"
"Vi ved noget, og nu vil vi for første gang fortælle det"
"Det handler om Larsen og Clausen"
"Og det bliver STORT!"
"Ikke mindst bliver det PINLIGT for de to herrer!"
"Pinligt, gør det!"
"Og afslørende!!"
"MEGET!"
"... Er I klar?"
"Jamen er I HELT klar?"
"For det er HELT vildt!!"
"Sidder I ned?"
"Godt, for her kommer det..."
"..."
"Larsen er selvisk og beregnende!"
"..."
"Og en person, som måske er eller måske ikke er Clausen, har bizare seksuelle lyster!"
"Tadaaaa...!"

... Og det er så dét.

Måske er det fordi jeg kommer fra en generation, der er vant til værre afsløringer end de to forfatteres, men jeg altså har hørt meget værre ting fra en gennemsnitlig stand-up-scene og meget saftigere sladder om de kendte over frokostbordet på mit arbejde.

Så den eneste, der rigtig er synd for, er efter min mening selve bogen! For den har faktisk nogle rigtig gode og interessante steder, hvor der fortælles om den tids rockverden, om de kendte navne fra dengang, om hverdagen i branchen på det tidspunkt osv. osv.

Det skulle de to forfattere have skrevet meget mere af, og så droppet 5/6 af den mavesure udpensling om Larsen og Clausen samt alt det malplacerede terapi-halløjsa.

Og hvis I vil have mig undskyldt, skal jeg lige bruge noget tid på youtube for at finde nogle af de gamle og i bogen omtalte numre og musikvideoer frem, så jeg kan give anekdoterne fra bogen lidt mere musikalsk baggrund...

11 kommentarer:

  1. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

    SvarSlet