mandag den 25. juli 2011

C. B. G.

Indrømmet! Det er ikke noget, man fortæller alle og enhver...

Men jeg er tegneserie-fan.

Det er ikke alle tegneserier, jeg kan lide, og jeg er ikke en af den slags fans, som samler energisk og fanatisk på obskure citater og fakta, ingen andre alligevel kan huske.


Men jeg samler... På tegneserier.



Primært samler jeg på serien "Franka" af Henk Kuijpers.


Det har jeg gjort, lige siden jeg i 1990 fandt "Franka" nr. 9 - "Modemysteriet" - på hylden med nyheder på det lokale bibliotek i min barndomsby.


Siden da har jeg været (småfanatisk? halvbesat? overivrig? Øøøh... hvad med:) engageret Franka-samler, selvom jeg først kom til at eje det første bind i min samling flere år senere.

Jeg vil virkelig anbefale alle at stifte bekendtskab med serien, den er fantastisk underholdende! Ren girlpower-heltinde med kurvede former og ben i næsen - og en cute lille hund!

Der er måske en del åbenlyse ulemper ved at være voksen og have denne interesse (her tænker jeg ikke mindst på risikoen for at blive sammenlignet med andre i samme båd...!), men der er helt sikkert flest fordele; bl.a. har man økonomi og tålmodighed til virkelig at gøre noget ved sin samlermani...

Tadaaaaa:



Min komplette samling.

Takket være flere års ihærdighed, min mands utrættelige søgen lørdag efter lørdag i Faraos Cigarer og et samlet beløb, jeg ikke engang ville røbe under tortur, er det lykkes mig at gøre min samling komplet.


Senest har jeg indkøbt det nyeste bind i serien, nemlig nr. 21, Sølvflammen.



Så nu er der i virkeligheden kun én ting at gøre, udover at blive ved med at købe de nye bind, efterhånden som de udkommer:

At beskytte min samling for enhver pris!!!


16 kommentarer:

  1. Jeg er først for nylig blevet introduceret til tegneserier igen efter min barndom, og det har været en utrolig god oplevelse. Jeg tror dog atmin intro har være fyldt noget mere med blod end dine giver indtryk af, Gad vide, om jeg ikke skulle smutte en tur på biblioteket. Tak for det ;-)

    SvarSlet
  2. Åhr, jeg troede at Franka ikke udkom mere! Var stor fan som barn/teenager! Må man læse i din samling når man er på besøg?

    SvarSlet
  3. Prinsesse Suh: Hehe, ja, det er jo ikke just Frank Miller... Men jeg elsker Henk Kuijpers streg og Frankas univers er superhyggeligt, selv når det er uhyggeligt. Start evt. med nr. 9, ligesom jeg gjorde. Både fordi det er en god intro til serien, fordi det er en af de allerbedste og fordi du ikke finder de ældste på biblioteket længere...

    SvarSlet
  4. Fru Sole: Naturligvis! Med åndedrætsværn og plastikhandsker og lukkede vinduer ;-) Tøhøhø...

    SvarSlet
  5. Tjek - det vil jeg gøre. Har to uger herhjemme inden jeg skal på højskole, og man kan jo ikke shoppe og lave værksted hele tiden...

    SvarSlet
  6. Hey - alletiders at finde en tegneserie-fan.

    ELSKER Franka og Garfield.

    SvarSlet