torsdag den 25. august 2011

Do's and Don'ts i Italien

DO:


- Tag til Portovenere fra hav-siden! Det er noget med, at det er megadyrt at have sin yacht opankret dèr. Aha...?!

Vi andre snupper et lille ruteskib, det tager 15 min. e.l. fra f.eks. La Spezia - udsigten betaler sig! Og mens du er der:



- Tag noget frisklavet pesto med hjem. Uhm, pestoooo!! Jeg vil balsameres i denne dames hjemmelavede pesto! Tager I noter? Skriv det ned, det skal skrives i mit testamente!



- Tag til et stort marked og forelsk dig i de fantastiske varer!



- Picnic som en besat og spis - SPIS, SPIS, SPIS! Jaja, man kan godt spise italiensk i Danmark, men det smager bare ikke af det samme.



- Tag til Lucca; det er en afsindigt charmerende by, og den gamle bymidte er rigtig fin og oser af overskud og historie. Tril klapvognen rundt oppe paa de gamle bymure, som i dag er park, og nyd den friske brise i skyggen af de store kastanje-allèer.



- Shop!! Tasker. Sko. Toej til dig selv og til baby'en. Det er billigere, og der findes nogle overfede ting, i den dyre ende saavel som i den billigere. Hvad venter du paa? De tager jo VISA overalt?!?! SHOOOOOOP!!!

Don'ts:

- Du kan spare mange penge ved at bo uden for bymurene i Lucca. Men don't: lige saa utrolig og charmerende og fod-venlig, byen er i midten, lige saa dum er den udenfor. Bevar glansbilledet og bliv inden for muren! (Med mindre du er bil-ferierende og elsker tankstationer og McDonalds...)

- Drik endelig noget dejlig italiensk vino! Men husk lige at tjekke prisen, inden du bestiller - ogsaa selvom det kun er en halv flaske. Hvis restauranten er fino er vinen en oplevelse! ... Men det er regningen ogsaa.

- Lad dit barn blive hjemme, hvis du har travlt! Italienerne (isaer gamle mennesker og yngre piger) er ligesaa vilde med din lyse baby som du er! Forvent derfor at blive stoppet til dikke-dikke-tid konstant. Heldigvis elsker vi det, men hvis du eller din baby ikke elsker opmaerksomheden, saa er dette ikke landet...!

"Italienere!! Jeg er kommet for at spise jeres lasagne og charmere jeres seniorer til randen af vanvid!"

- Tag babyvasketing med hjemmefra. Bleer kan man sagtens finde hernede, men alt andet er ekstremt parfumeret. Mit kongerige for en uparfumeret vaskeserviet??!!? (Men ok, lad mig udtrykke det med nogen pli; efter nogle dage med god italiensk mad i babymaven, finder man ved bleskift hurtigt ud af, hvorfor de parfumerer deres babyprodukter... Enough said!)

- Hold straks op med at ferie-stresse! Vi er i Sydeuropa, og ting tager tid. Skibet sejler ikke til tiden, og man kan kun bestille billet kl. 14.20 (ikke kl. 14.17!), og alt har lukket i middags-perioden, som er fra kl. 12-16. Kryb i skygge og spis en gelato (3 Euro for en grande?! JEG kommer til at blive overvaegten i flyet hjem!!) og slaaaap aaaaf!

Den sidste don't? Snyd ikke dig selv for en tur herned! Du ka' jo begynde at browse nettet allerede nu? Friste-friste-friste!

15 kommentarer:

  1. Sikke da et dejligt indlæg, kan ikke lade være med at smile når jeg læser det, du er super god til at skrive :o) Og så ser maden mega lækker ud, mums :o) Kh Lisbeth

    SvarSlet
  2. SUK - du skriver fantatisk.

    Er klar til at tage afsted med det samme (hmmm.... bilen er hos mekaniker - og det bliver DYRT :( surt show).

    Skal liiiiiiige prøve, om jeg ikke kan blive "fast læser".

    SvarSlet