mandag den 26. september 2011

Tacky? Mig?

Jeg har dristet mig til at skrive en (synes jeg – ikke overraskende – da selv) humoristisk kommentar til et indlæg på en blog, jeg følger.

Interesserede kan læse indlægget og kommentaren (nr. 3) her.

Min kommentar er mildest talt ikke blevet vel modtaget (min smiley er tilsyneladende blevet læst som ”semikolon, bindestreg, halv højre parentes” i stedet), og jeg er bl.a. blevet spurgt, om jeg føler mig ramt.

Det vil jeg gerne have lov til at svare på.

For JA!! Gufandenforhelvededa!

Det er meget svært for mig IKKE at kigge på mine bryllupsbilleder uden at formuleringen ”men… hvorfor er det altid de lidt … tunge brude, der skal ligge på bilkølere og slange sig, mens både mand og bil ligner skamskudt vildt, der er taget til fange?” ligesom hænger ved...? Hvis I forstår?

Nejnej, hjertet er ikke på rette sted her, men i stedet brugt til anonymisering, jo!


Umiddelbart synes jeg jo ikke, at jeg ser "… tung” ud på mit billede (til alm. info er kjolen en str. 38), og selvom jeg naturligvis vil lade vurderingen være op til den enkelte beskuer, kan jeg godt afsløre, at hensigten med billedet ikke var/er at bibringe nogen den forestilling, at jeg har et jagtgevær gemt i skørtet.

Jeg er ikke særlig fotogen. Min mand (på trods af hans øvrige lækkerhed) heller ikke (i øvrigt; det er garanteret bl.a. derfor, jeg bliver ved med at spamme mine forsvarsløse læsere med billeder af E!: jeg FATTER ikke, hvorfor det barn er så god på billeder?!? Tro mig; hun er den ENESTE af os. Virkelig. Tro mig).

Ud af vores fotografs 800 billeder fra vores bryllup (nej, jeg overdriver ikke. Jeg mener, at det præcise antal var 802 e.l.), kunne vi med nød og næppe til et album skrabe 12 billeder sammen, hvor overskriften ikke burde være ”nydelig herre fanger undsluppen psykiatrisk patient i hvid kjole” eller ”brud overrasker velklædt hønsetyv” e.l. Så for os var valg af bryllupsbilleder i høj grad en ufrivillig morsom fravælgelsesproces.

Dybest set er smag og behag forskellig, og jeg skriver ikke dette indlæg for at få ”arj, jeg synes da at det er et fint billede”-kommentarer. Statistisk set må der sidde rigtig mange mennesker ude ved skærmene, som ikke bryder sig om mit bryllupsbillede, og som selv ville have valgt noget andet. Og sådan skal det være! Hurra for forskellighed!

Men måske skriver jeg dette indlæg for at minde om, at når nu smag og behag er så individuelt, så kan det godt virke noget overflødigt at pege på andre menneskers forhåbentlig kære minder og gøre lidt grin med, hvor kiksede de er.

Jeg kender ingen, der med vilje får taget billeder, de selv synes er grimme/klichefyldte/tacky/vamle. Så kan man naturligvis gøre det til sit livs mission at fortælle disse grimhedssvælgende, kliche-elskende, tacky tabere, at de har dårlig smag, og at ens egen smag er den bedste og eneste rigtige.

Men måske har jeg svært ved at forstå, hvem der vinder noget i denne situation? Jeg tror ikke, at de smagløse brudepar pludselig udvikler en anden smag, og selv hvis de gjorde, kan de jo dårligt nå at lave billederne om nu? (… Jeg skal i hvert fald personligt lige stoppe med at amme, før mine kasser evt. ville kunne presses ned i den brudekjole igen…!)

Jeg forsøger nok at sige, at:

1) Denne blog er bryllupskritik-fri zone. Måske er det en rest ammehormoner, men selv på billeder som dette, ser jeg først og fremmest 2 mennesker, som lover at elske og støtte hinanden for evigt. Først derefter kan vi snakke mere eller mindre flatterende kjolevalg.

2) Hvis jeg skriver noget på min blog, der kan tolkes sådan, at du har dårlig smag og jeg har god, så er du meget velkommen til at skrive til mig. Så får du straks udleveret min privatadresse, så du kan komme og slå mig hårdt bagi med et bundt Calla liljer.

3) Som læser af min blog behøver du ikke have god smag, eller synes, at jeg har det. Du behøver ikke være cool-crowd semioprørsk, lækker, bevidst anderledes med kant på den fede måde, slank, have haft en god hårdag på noget tidspunkt i år, have en bestemt (eller nogen) uddannelse, have en særlig civilstatus eller have børn (selvom jeg godt forstår, at min blog er 80% kedelig, hvis du ikke har). Du må komme som du er. Også, hvis du bare er skidesur! (semikolon, bindestreg, halv højre parentes)

Kærlig hilsen

Maria

16 kommentarer:

  1. Bryllupsbilleder er vel ligesom strikketøj, ikke? Hvis folk er glade for det, så er det fantastisk, og så må man da bare være glad på deres vegne, uanset om man selv har et eller ej......
    (Iøvrigt - er der nogle originale bryllupsbilleder tilbage at opfinde?)

    SvarSlet
  2. Hahaha, jeg kan sgu godt se den sag fra flere sider. Uanset hvorvidt I er fotogene eller ej, uanset om hvor dybt forelskede parene er, uanset hvor meget troskab de lover hinanden, så findes der seriøst mange tacky bryllupsbilleder ligesom der også findes (færre) fede bryllupsbilleder. Ja, nogle billeder får mig sågar lyst til blive gift igen, mens andre får mig til at sværge jeg ALDRIG skal giftes (på trods af at skaden allerede er sket). ;)

    PS: Du SÅ lækker ud i den kjole.

    SvarSlet
  3. Smag og behag er helt sikkert forskellig - og jeg må med skam erkende, at min første tanke, da jeg så det billede du linker til, at den stakkels dame ikke havde råd til hele kjolen, fordi sparepengene var blevet brugt til oprustning af torpedo-babserne ;o) Jeg synes dit billede er dejligt - du ser forelsket, glad og ekstrem tynd ud. Jeg har aldrig fulgt den blog du har kommenteret på, så jeg kan ikke sige så meget om indholdet generelt. Personligt har jeg det dog MEGET svært ved mennesker, der iscenesætter sig selv ved at kritisere andre menneskers valg/smag/hudfarve/tro...osv. I stedet burde de pågældende måske vende den anklagende finger mod sig selv....ingen er vel fejlfri, vel?

    SvarSlet
  4. Maria i er skide lækre på de billeder!
    Måske er rønnebærerne bare sure? (Og henviser jeg ikke til dig men folk der skal kritisere andres smag/valg/billeder...)

    SvarSlet
  5. Hej Maria

    Jeg elsker din blog og den er faktisk en af de få 2-3 stykker jeg læser fast....så du skulle selvfølgelig have denne award. http://pisserendenspippi.blogspot.com/2011/09/blog-award.html

    Kh Stine

    SvarSlet
  6. Hej Maria

    Jeg har givet dig en award - håber du har lyst til at lege med.

    Camilla

    SvarSlet