torsdag den 13. oktober 2011

Øøøh? HVEM?



Nej, jeg er ked af det...!

Jeg ANER ikke, hvem Steve Jobs var!

Og helt ærlig? Det gjorde du sgu da heller ikke, før manden døde og startede en lavine af hysteri!

Undskyld, jeg er overbevist om, at han sikkert var en fremsynet forretningsmand og en nytænkende erhvervsvisionær.

Ikke desto mindre har han altså faktisk hverken opfundet den dybe tallerken, tv med fjernbetjening eller saltlakrids.

Han har heller ikke fundet en kur mod influenza eller fodvorter.

Så vidt jeg har forstået, har han opfundet en 30 % smartere men til gengæld 250 % dyrere hhv. computer og mobiltelefon.

Og respekt for det, jeg mener, jeg har en Ipod og elsker den! På mange måder har den ændret mit forhold til musik som sådan, og det er da stort!

Men det er alligevel ret meget i overkanten, at horder af mennesker nu pludselig offentligt begræder mandens død, når de dagen før garanteret ikke ville kunne have nævnt hans navn under trussel om tæsk med en Ipad.

Ikke for at pege fingre, men det virker lidt som en fortsættelse af Apples marketingsstrategi, som tilsyneladende går ud på at få deres kunder til at føle, at de har fundet den hellige gral og at Apples produkter er det eneste rigtige og forudsætningen for et evigt og lykkeligt liv?

I princippet er det naturligvis altid sørgeligt, når et menneske dør. Men af en eller anden grund tvivler jeg på, at det vil fremkalde samme verdensomspændende virale falske sorg, når Mærsk McKinney Møller engang er nødt til at give op, uagtet at man i sammenligning vist ikke kan kalde ham en mindreværdig forretningsmand.

Og nu har vi vist allesammen set Jobs/Hope/Cash-morsomheden på nettet... Men indrømmet: jeg ELSKER bacon-tilføjelsen!!



*(Dette indlæg er skrevet med hilsen til min seje ex-kollega Camilla)*

14 kommentarer:

  1. Er enig i at der er tale om en smule hysteri.. men syntes også det er ret bemærkelsesværdigt at du ikke vidste hvem han var... Han har revolutioneret den måde vi tænker IT på - og jeg ved du er jurist og 'den der skrammelkasse bare skal virke' men der bliver brugt rigtig rigtig rigtig mange penge på IT infrastruktur og der har Steve Jobs sat et stort aftryk. Javist, der er nogle HELT grundlæggende problemer med Apple (f.eks. er det skræmmende at de indlægger et device, der gør at de kan remote force close ens computer - det er lidt scary...!)

    SvarSlet
  2. Jeg tror nu egentlig bare at min pointe er, at jeg netop ikke synes, det er bemærkelsesværdigt, at jeg ikke anede, hvem manden var, før han døde.

    Og min påstand er videre, at hvis man ikke lige arbejder direkte eller indirekte med IT e.l., eller er lidt FOR stor en fan(atiker), så anede man det heller ikke.

    Og derfor går der lidt for meget "kejserens nye klæder" i, at alle nu pludselig reagerer, som om de havde et nært personligt forhold til manden.

    Min hverdag er fuld af intet mindre end geniale gennemdesignede opfindelser, fra vaskemaskinen og køleskabet over skruelåget til bøjle-bh'en, men ingen af os aner da (uden at google!), hvem der har opfundet/udviklet disse ting, og hvorvidt/hvornår disse mennesker er døde.

    ... Og alligevel vil jeg vædde med, at der (trods alt!) er flere, som f.eks. bruger bøjle-bh'er end Apple-produkter...

    SvarSlet
  3. Indeed - meeen jeg tror nu ikke der er såååå mange, der ligefrem tjener flere penge fordi de bruger bøjlebh'er (altså klart, der en industri hvor push-up klart giver flere penge i kassen ) meeeeeen alligevel :)

    SvarSlet
  4. Jeg er virkelig uenig i at du mener så få kendte ham. Alle kender da Steve Jobs (altså også før han døde)! Jeg har ikke et eneste Apple produkt, og jeg kender ham da stadig. Men jeg er tilgengæld enig i at der gik lidt for meget hysteri over det, men Apple fanboys er jo altid hysteriske, når det kommer til Apple..

    SvarSlet