mandag den 12. marts 2012

... og evt. et rat?

Vi er lige i gang med at kigge på at købe vores første bil, og jeg synes at det er lidt svært.

Som sædvanlig, når vi træffer større beslutninger, researcher vi i månedsvis for at finde den helt rigtige, men hold op, hvor er der mange variabler!

Og for 2 mennesker, som mere eller mindre har argumenter og begrundelser som deres levevej, er der altså MANGE for'er og imod'er at tage hensyn til!

Taler for en lille bil:
Billigere bil, billigere vægtafgift, billigere i benzin, nemmere parkering, grønnere og fint plads til det, vi har behov for (vi har en fiks lille vogn til E!, som sagtens kan klappes sammen på ret lidt plads. Og selv i modsatte fald, synes jeg at der er noget både økonomisk og begrebsmæssigt omvendt ved at købe bil efter, hvilken barnevogn man har, i stedet for omvendt...).

Taler for en større bil:
Så meget dyrere er de altså slet ikke, og man får SÅ meget mere bil for næsten de samme penge! Og selvom vi ikke strengt taget har brug for en stationcar, så ved man jo aldrig, hvad der kan ske om nogle år, og hvem ved; måske bliver vi lige pludselig og uden yderligere varsel sådan nogle, som har 2 børn og gerne vil på vores første bilferie?


Mean master
Kom, unger! Nu tager vi til Tyrol, gør vi!Model/mærke/farve/design:
Vi er begge (jo, begge! Jeg er den überlykkelige indehaver af en mand, som er lige så rockerligeglad med bilmodeller, som jeg er. JOY! Det gør altså hele processen ca. 300% nemmere!) helt ligeglade med bilmærker, modeller og drengerøvssnak; når bare dyret har 4 hjul og fungerer, så er det helt ok.

Vi håber derfor (belært af diverse bilartikler osv… Hold op, hvor er det sjældent, at min sædvanlige research om et emne bringer mig forbi SÅ mange fotos af kvinder med bare bryster. Jeg er stadig lidt usikker på, hvad det har med motoregenskaber at gøre, men ok…) at kunne presse bilens pris ved ikke at have nogen krav til bilens mærke, model eller udseende; sådan nogle bilsælgerfætre må have et overskudslager af sidste års brune model stående, som de hellere vil af med end dette års sølvfarvede, tænker jeg?

Og hvis det ender med en orange klods af en bil med lyserøde fartstriber, who cares? Jeg har jo alligevel tænkt mig at hækle et par lilla terninger til forruden!

Brugt eller ny?
Men når nu vi er ligeglade med mærker osv., har min logiske sans det bare svært med at kigge på en brugt bil, som f.eks. er 3-4 år gammel, og som fra ny har kostet f.eks. 240.000 kr., og som nu koster 120.000 kr. Jeg kan godt regne så langt, at det er halv pris, men for de samme penge kan jeg jo få en helt ny (anden slags) bil, med alt hvad det indebærer af serviceaftaler, forsikringshejs og jeg-skal-komme-efter-dig, så hvorfor købe en brugt så?!

Finansiering:
Åh, don’t get me started! Vi har igennem de sidste 9 mdr. sparet en hel del penge sammen til projektet, om end dog jo ikke hele beløbet. Men det kan da hurtigt blive en dårlig forretning, for nu har vi jo nærmest brug for at bruge en luns af dem på en revisor, for at kunne skære igennem junglen af finansieringstilbud, udbetalingsfælder, lånevilkår og endnu flere fordele/ulemper, end der findes post-its i hele verden til at lave for-og-imod-lister på…!

… Måske kan det i virkeligheden godt alligevel lade sig gøre at tænke FOR MEGET over noget…?

43 kommentarer:

 1. Vi købte en skoda octavia, i stationcar. Min bror har den samme, dog ikke stationcar og han har haft en tvillingebarnevogn i den.
  Men om alt er, har begge parter været utrolig glad for dette mærke og modellen..
  Vil dog sige at i skal købe bil efter hvor meget i regner med at kører i den. Hvis det er til turene hjem til fyn, kan jeg kun sige DIESEL!
  Hvis det er til små ture rundt i Kbh så skal det være en lille ny benzin bil..

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, men det er jo også det, der er svært; jeg tror at vi skal bruge den til begge dele. Altså, den vil jo stå meget og bare stå til hverdag, men vi vil helt sikkert også komme til at bruge den herinde i byen, når vi nu HAR den (hvem sagde bletilbud i Bilka? ;-), og så er det næste problem jo, som Ølgemor peger på nedenfor, hvor &/%#¤%¤" vi kan parkere dyret...?!

   Slet
 2. Undersøg hvad det koster at få lavet bilen hvis i er så uheldige at den går i stykker...Både nye og gamle går i stykker på et tidspunkt ;)

  Nogle biler er knald-dyre at få repereret, så det er værd at tage med i overvejelserne - happy shopping!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak :-)

   Ja, jeg synes at jeg hører dårlige ting om Peugeot på den front?

   Men det er generelt også derfor, jeg føler mig MEGET tiltrukket af nogle forhandleres "fuld service i 5 år" e.l.-tilbud: jeg er bestemt en "Hey?! Den virker ikke?! Hvem fikser den for mig??!!?!"-slags person ;-)

   Slet
 3. Håhr, det lyder som os, da vi skulle skifte vores bittelille Aygo ud med slidt mere rummelig. Ny eller brugt? Lille eller stor? Grim eller pæn? Osv. Vi endte med en Ford Focus med 5 år på bagen. Til ca. 100.000. Der har været nogle småreparationer på den, men ikke noget kriminelt. Og vi er meget lade for den. Der kan være al vores habengut - inkl. dobbeltklapvogn - og Øglen elsker den. Forleden fik den sågar et smækkys lige midt på nummerpladen, med sort Øgleansigt til følge :) Eneste minus er, at det ikke er særlig nemt at finde en parkeringsplads til den her på Østerbro efter kl. 17 i hverdagene?

  God shoppelyst - håber, I finder den perfekte (for jer) automobil :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min far har også haft Ford focus, som han blev nød til at skifte ud, selvom den ikke var særlig gammel.. den var rustet op.( skal siger at min far går op i at passe på sin bil, men lige lidt hjælp det) han fik af vide af en mekaniker at det ter en "sygdom" de havde..
   Så vil råde folk til at holde sig fra den.

   Slet
  2. Tak for råd og gode shoppeønsker!

   Ja, jeg har også mareridt om parkeringen! Vil vædde med at jeg bliver tvunget ud i en situation med at skulle parallelparkere en stationcar med anhænger og oppakning midt i myldretiden og med en stærkt utilfreds E! på bagsædet = fra personbil til gummicelle på 8 sek. ;-)

   Slet
 4. Vi kigger på en Skoda Fabia kombi istedet for vores Altea som supplement til Mazda 6'eren - eller alternativt en Peuget 206 kombi (altså det er ikke en personbil men det er heller ikke en st. car) og ikke ældre end 2008 :) Jeg drømmer personligt om en Opel Insignia men det er lige så stor en bil som 6'eren så det er måske liiiige voldsomt nok :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis penge ikke var et issue overhovedet, ville jeg gerne have en VW Passat 2.0 TDI Comfortline.

   Både fordi det er en fed bil, men også fordi jeg så kunne vælge den i hvid (eller mørkeblå) og parkere den nede foran arbejdet og se, hvor mange der forsøgte at stige ind i den ved en fejl... Tøhøhøhøhø *godværkstedshumor*

   Slet
  2. P.S. Tag din telefon, kvinde!!!

   Slet
 5. I forhold til om den skal være ny eller gammel. Jeg ELSKER at have en gammel bil, hvor jeg ikke behøver at blive dårlig hver gang den får en ridse. og jojo den skal stadig være stabil og kunne starte om morgenen...
  Mht det der "fuld service" så jer lige godt for, det er vist stor forskel på hvad det dækker over i forhold til de forskellige mærker.

  SvarSlet
 6. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 7. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 8. Wasir atau sering disebut ambeien (dalam bahasa inggris atau latinn disebut Hemorrhoid dan dalam bahasa kedokteran disebut Piles) adalah penyakit atau gangguan pada anus dimana Sphinchter Ani atau bibir anus, mengalami pembengkakan yang kadang-kadang disertai pendarahan

  SvarSlet
 9. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 10. Wasir sangat menyakitkan namun wasir umumnya dapat sembuh dengan rutin melakukan pengobatan dan pencegahan. Wasir yang terlambat ditangani atau diobati pastinya akan membuat wasir menjadi lebih membengkak cara mengobati wasir ambeien tanpa harus operasi aman paling jos Cara Mengobati Wasir Bersihkan area dubur dengan baik setiap selesai buang air besar Anda tidak perlu menggunakan sabun karena dapat meningkatkan iritasi Untuk mengeringkan daerah sekitar wasir Anda bisa menggunakan tisu lembut yang biasa digunakan untuk bayi.

  SvarSlet
 11. Cegah Wasir ambeien anda bertambah parah dan segera untuk melakukan pengobatan yang cepat dan tepat dengan obat terbaik apabila sobat sedang mencari obat Ambeien yang ampuh dan cepat sobat sedang berada di web yang tepat karena kami ini menjual obat Ambeien yang aman cepat dan ampuh segera kontak kami di 0823 2528 0340

  SvarSlet
 12. obat ambeien wasirr herbal manjur dari De Nature yang paling manjur untuk mengobati wasir atau ambeien parah

  SvarSlet